Pieczona papryka z kaparami

Bazylia

Składniki:
3 papryki (najlepiej w różnych kolorach)
2 - 3 łyżki kaparów
3 łyżki świeżych liści majeranku
1 łyżka świeżych liści bazylii
2 - ząbki czosnku
5 - 6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka białego octu balsamicznego
sól, pieprz,
Ewentualnie ser Feta
Rozcinamy papryki na połówki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Lekko rozpłaszczamy połówki papryk i nacieramy je oliwą. Pieczemy w piekarniku (albo na grillu) aż skórka mocno się przypiecze. Zdejmujemy skórkę i kroimy na mniejsze paski, rozkładamy je na półmisku. Zioła siekamy drobno razem z czosnkiem, posypujemy upieczoną paprykę. Posypujemy kaparami i polewamy oliwą zmieszaną z octem winnym. Przed podaniem dobrze jest danie schłodzić w lodówce.
Opcjonalnie można danie wzbogacić pokruszona w kawałki fetą.
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl