Jesteśmy firmą rodzinną z tradycjami, gdzie wiedza i doświadczenie przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Jesteśmy firmą nowoczesną, która nie boi się innowacji i nowych wyzwań. Przede wszystkim jednak jesteśmy firmą, która z pasją tworzy produkty świeże, bezpieczne i pełne cennych wartości odżywczych.
Tak to się zaczęło
Naszą firmę rozwijaliśmy od podstaw, krok po kroku. Gospodarstwo powstało w latach 60-tych, kilka lat później zbudowaliśmy pierwszą szklarnię i wyspecjalizowaliśmy się w uprawie warzyw pod osłonami. Jednak prawdziwy przełom nastąpił w 1991 roku, kiedy powstał pomysł na produkcję świeżych kiełków warzywnych, wówczas jeszcze zupełnie nieznanych w naszym kraju.
Pierwsi w Polsce
Jako pierwsi w Polsce podjęliśmy prace nad uruchomieniem produkcji kiełków. Pierwsze opakowania z logo „Pokarm życia” trafiły do sklepów 13 stycznia 1992 roku. I choć początki były trudne, klienci sukcesywnie przekonywali się jak zdrowe, naturalne i smaczne produkty im oferujemy. W odpowiedzi na potrzeby naszych klientów i rosnącą popularność kiełków, postawiliśmy na rozwój naszego biznesu.
Nie tylko kiełki
„Pokarm Życia” to nie tylko kiełki. W 1998 roku, czyli sześć lat po wprowadzeniu kiełków na rynek, rozpoczęliśmy uprawę ziół w doniczkach, następnie – mikroliści. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów stale poszerzamy ofertę produktową.
Ciągły rozwój
Zaczynaliśmy od małej firmy, w której pracowało zaledwie kilka osób z rodziny, a większość prac wykonywana była ręcznie. Obecnie mamy 5 zakładów produkcyjnych, w różnych lokalizacjach Polski i pracujemy w ponad stuosobowym zespole.
Ekspansja
Współpracujemy z największymi sieciami handlowymi w Polsce. Nasze produkty trafiają do hurtowni, restauracji i mniejszych sklepów osiedlowych.
I choć nasza produkcja w niczym już nie przypomina tej spad 40 lat, to nadal na pierwszym miejscu jest dla nas zdrowie naszych Klientów i jakość oferowanych produktów.