Ocet ziołowy

Bazylia

Składniki:
Do zrobienia aromatycznego octu można użyć bazylii, tymianku, rozmarynu, majeranku, oregano lub mieszanki ulubionych ziół.
Octy ziołowe, podobnie jak oliwa z dodatkiem ziół, to doskonała baza do sosów i dobry dodatek do sałatek. Można je również z powodzeniem stosować jako składnik do marynat do mięs. Do zrobienia octu ziołowego należy użyć octu winnego lub jabłkowego. Umyte i lekko zgniecione zioła wkładamy do słoika i zalewamy lekko podgrzanym octem (nie należy go doprowadzać do wrzenia). Słoik szczelnie zamykamy pokrywką odporną na działanie kwasu. Stawiamy go w ciepłym nasłonecznionym miejscu na 2 tygodnie. Zawartość słoika należy wstrząsnąć co 2 - 3 dni. Kiedy ocet przejdzie aromatem ziół zlewamy go do szczelnie zamykanej butelki. Do środka można włożyć kilka gałązek świeżych ziół.
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl