Zupa krem z pieczonych warzyw z kiełkami lucerny

Zupa krem z pieczonych warzyw z kiełkami lucerny

Lucerna

Składniki:
ok. 1 kg warzyw: marchew, dynia, batat, pietruszka
1 cukinia
1 czerwona cebula
2-3 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
1 i 1/2 litra bulionu lub rosołu
opcjonalnie: 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku
Nagrzać piekarnik 180 stopni. Wszystkie warzywa, z wyjątkiem cukinii obrać i pokroić w plastry. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec około 45- 60 min.
Do warzyw wlać gorący bulion, przyprawić ewentualnie czerwoną papryką. Gotować ok. 10 min. , następnie zmiksować.
Podawać z grzankami i kiełkami lucerny.
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
 
Polityka prywatności
 
© 2022 Pokarm Życia
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl