Gaspacho

Bazylia

Składniki:
1 kg bardzo dojrzałych pomidorów
2 - 3 dymki
1 - 2 zielone ogórki
1 - 2 małe papryki (najlepiej różnokolorowe)
3 - 4 ząbki czosnku
3 - 4 łyżki świeżej bazylii
oliwa z oliwek
sol, pieprz
ewentualnie 1/2 ostrej papryczki
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na bardzo małe kawałki. Pozostałe warzywa (ogórka, paprykę, dymkę razem ze szczypiorkiem i czosnek) również kroimy w bardzo drobne kawałeczki i dodajemy do pomidorów. Mieszamy wszystko i dodajemy siekaną bazylię. Dolewamy 1 - 2 łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. W efekcie powinniśmy otrzymać drobne kawałki warzyw pływające w pomidorowej „zupie"". Możemy też zrobić nieco pikantniejszą wersję i dodać ostrą paprykę (również drobno pokrojoną). Miksujemy wszystkie składniki. Jeżeli gaspacho nie jest zbyt płynne, możemy dodać trochę sosu pomidorowego.,
Gaspacho należy schłodzić w lodówce. Po nalaniu na talerze można ozdobić strużką kwaśnej śmietany i listkiem bazylii.
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl