Zupa z pieczonej dyni z kolendrą

Kolendra

Składniki:
800 g dyni
4 ząbków czosnku w łupinkach
1 cebula
oliwa
sól
pieprz
1,5 litra bulionu warzywnego garść świeżej kolendry
śmietana 18% prażone pestki dyni
Dynię kroimy na kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą. Dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i ząbki czosnku (ze skórką). Wszystko skrapiamy oliwą. Nagrzewamy piekarnik do 180 ⁰C i pieczemy 1-1,5 godz. Od czasu do czasu mieszamy warzywa by równomiernie się podpiekły. Gdy warzywa będą gotowe z dyni zdejmujemy skórkę, z czosnku łupinki i przekładamy do garnka. Wlewamy bulion oraz płyn z naczynia w którym piekliśmy warzywa. Dodajemy kolendrę i wszystko gotujemy przez kilka minut. Następnie miksujemy na jednolity krem. Przyprawiamy do smaku. Zupę podajemy z łyżeczką śmietany oraz posypaną pestkami dynii.
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl