Pieczona dynia z fetą

Pieczona dynia z fetą

Estragon

Składniki:
500g dyni
1 opakowanie sera feta
1/2 łyżeczki mielonego chili
1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek

sos
oliwa z oliwek
ocet winny
2 ząbki czosnku
1 łyżka świeżego estragonu
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz
Obraną dynię kroimy w kostkę. Do oliwy wyciskamy ząbek czosnku, dodajemy mielone chili i kolendrę i szczyptę soli. Dynię wkładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy oliwą z przyprawami i mieszamy, żeby marynata pokryła kostki dyni. Pieczemy 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy oliwę i ocet w proporcjach 3:1. Wyciskamy czosnek i dodajemy drobno posiekany estragon, natkę pietruszki i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy. Upieczoną dynię schładzamy i wykładamy na półmisek. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i polewamy sosem.
„POKARM ŻYCIA” GOH sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
 
Polityka prywatności
 
© 2024 Pokarm Życia
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl