Fritatta z łososiem i pomidorkami oraz mikroliśćmi mizuny

Fritatta z łososiem i pomidorkami oraz mikroliśćmi mizuny

Mizuna

Składniki:
4 duże jajka
50 g wędzonego łososia
8 pomidorków koktajlowych
opakowanie liści mizuny
1 łyżka kaparów
1 czubata łyżka serka śmietankowego
1 ząbek czosnku
pół małego pora
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej dymki
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Na patelni rozgrzewamy olej. Pora kroimy na półplasterki. Dusimy go na patelni 2-3 minuty aż zmięknie. Dorzucamy pomidorki przekrojone w połówki.
W misce mieszamy jajka, serek śmietankowy, zioła, sól, pieprz, przeciśnięty ząbek czosnku i musztardę za pomocą rózgi. Dorzucamy porwanego na kawałki łososia, kapary oraz pora z pomidorkami. Masę wlewamy na patelnię ze stopionym maslem, smażymy ok 5 minut pod przykryciem, a następnie wkładamy do piekarnika na kilka minut aby się zarumieniła.
Fritatte podajemy z liśćmi mizuny skropionymi oliwą.
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
 
Polityka prywatności
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl