Kapusta czerwona
Są bogatym źródłem witaminy K, która odgrywa istotną rolę w procesie krzepnięcia krwi. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wpływają pozytywnie na układ odpornościowy i nerwowy. Wzmacniają również kości i zęby.

Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen
Smak:
dość ostry, wyrazisty smak, podobny do świeżej główki kapusty
Zastosowanie:
ze względu na swój charakterystyczny kolor, wpadający w lekki róż, są doskonałą dekoracją kanapek, sałatek oraz dań mięsnych
Polecane do:



Podobnie jak kiełki brokułu zawierają antyrakowy sulforafan. Stężenie tej substancji w kiełkach jest o wiele razy wyższe niż w samej główce czerwonej kapusty.
Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen
Smak:
dość ostry, wyrazisty smak, podobny do świeżej główki kapusty
Zastosowanie:
ze względu na swój charakterystyczny kolor, wpadający w lekki róż, są doskonałą dekoracją kanapek, sałatek oraz dań mięsnych
Polecane do:




A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen
Smak:
dość ostry, wyrazisty smak, podobny do świeżej główki kapusty
Zastosowanie:
ze względu na swój charakterystyczny kolor, wpadający w lekki róż, są doskonałą dekoracją kanapek, sałatek oraz dań mięsnych
Polecane do:





Dostępne opakowania
pudełko 50 g
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze


Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen
Smak:
dość ostry, wyrazisty smak, podobny do świeżej główki kapusty
Zastosowanie:
ze względu na swój charakterystyczny kolor, wpadający w lekki róż, są doskonałą dekoracją kanapek, sałatek oraz dań mięsnych
Polecane do:




