Słonecznik
Usprawniają funkcjonowanie układu nerwowego, wspierają odporność. Mają pozytywny wpływ na kości, zęby. Biorą też udział w procesie krwiotwórczym. Pozwalają na uzupełnienie niedoborów witaminy D (zwłaszcza zimą), dlatego są szczególnie polecane weganom.

Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, C, D, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, kobalt, fluor, jod, mangan, selen, sód, krzem
Smak:
wyrazisty, lekko orzechowy
Zastosowanie:
dobrze komponuje się z sałatami, pastami jajecznymi i twarogowymi. Efektowne wykończenie dań i tartinek
Polecane do:


Źródło rzadko spotykanej w warzywach witaminy D.
Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, C, D, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, kobalt, fluor, jod, mangan, selen, sód, krzem
Smak:
wyrazisty, lekko orzechowy
Zastosowanie:
dobrze komponuje się z sałatami, pastami jajecznymi i twarogowymi. Efektowne wykończenie dań i tartinek
Polecane do:



A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, C, D, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, kobalt, fluor, jod, mangan, selen, sód, krzem
Smak:
wyrazisty, lekko orzechowy
Zastosowanie:
dobrze komponuje się z sałatami, pastami jajecznymi i twarogowymi. Efektowne wykończenie dań i tartinek
Polecane do:




Dostępne opakowania
pudełko 50 g pudełko 200 g
worek 1 kg
worek 1 kg
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze


Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B11, C, D, E, K
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, kobalt, fluor, jod, mangan, selen, sód, krzem
Smak:
wyrazisty, lekko orzechowy
Zastosowanie:
dobrze komponuje się z sałatami, pastami jajecznymi i twarogowymi. Efektowne wykończenie dań i tartinek
Polecane do:



