Lucerna
Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy K, która wpływa na krzepliwość krwi, dlatego są szczególnie polecane m. in. dla kobiet w okresie menstruacji. Zapobiegają też osteoporozie i wzmacniają układ kostny. Kiełki lucerny obniżają też poziom „złego” cholesterolu LDL oraz oczyszczają organizm z toksyn.

Witaminy:
K, A, C, E, B
Składniki mineralne:
potas, żelazo, wapń, fosfor
Smak:
delikatny, łagodny
Zastosowanie:
są bardzo dobrym dodatkiem, głównie do kanapek i sałatek. Uwielbiane przez dzieci ze wzglądu na swój łagodny smak. Należy je dodawać do potraw tuż przed podaniem, aby zachowały swoją fakturę
Polecane do:

Kiełki lucerny są niezwykle dietetycznym pokarmem, 100 g tego produktu zawiera tylko 12 kalorii.
Witaminy:
K, A, C, E, B
Składniki mineralne:
potas, żelazo, wapń, fosfor
Smak:
delikatny, łagodny
Zastosowanie:
są bardzo dobrym dodatkiem, głównie do kanapek i sałatek. Uwielbiane przez dzieci ze wzglądu na swój łagodny smak. Należy je dodawać do potraw tuż przed podaniem, aby zachowały swoją fakturę
Polecane do:


K, A, C, E, B
Składniki mineralne:
potas, żelazo, wapń, fosfor
Smak:
delikatny, łagodny
Zastosowanie:
są bardzo dobrym dodatkiem, głównie do kanapek i sałatek. Uwielbiane przez dzieci ze wzglądu na swój łagodny smak. Należy je dodawać do potraw tuż przed podaniem, aby zachowały swoją fakturę
Polecane do:



Dostępne opakowania
pudełko 50 g pudełko 250 g
worek 1 kg
worek 1 kg
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze


Witaminy:
K, A, C, E, B
Składniki mineralne:
potas, żelazo, wapń, fosfor
Smak:
delikatny, łagodny
Zastosowanie:
są bardzo dobrym dodatkiem, głównie do kanapek i sałatek. Uwielbiane przez dzieci ze wzglądu na swój łagodny smak. Należy je dodawać do potraw tuż przed podaniem, aby zachowały swoją fakturę
Polecane do:








