Por
Wykazują przede wszystkim działanie bakteriobójcze, antyreumatyczne i moczopędne. Obniżają poziom „złego” cholesterolu LDL, dzięki czemu zmniejszają ryzyko zawału serca i chorób układu krążenia. Poza tym bardzo dobrze wpływają na układ odpornościowy i oddechowy, stabilizują poziom cukru we krwi, działają dobroczynnie na układ trawienny.
Witaminy:
A, C, E, B1, B2, PP
Składniki mineralne:
wapń, fosfor, potas, sód, żelazo i siarka
Smak:
ostry, wyrazisty, intensywny
Zastosowanie:
doskonałe do zup, surówek, sałatek, ale też jako element dekoracyjny, czyli przybranie wielu potraw
Polecane do:
Por należy do roślin czosnkowatych, które uważane są za naturalny antybiotyk.
Witaminy:
A, C, E, B1, B2, PP
Składniki mineralne:
wapń, fosfor, potas, sód, żelazo i siarka
Smak:
ostry, wyrazisty, intensywny
Zastosowanie:
doskonałe do zup, surówek, sałatek, ale też jako element dekoracyjny, czyli przybranie wielu potraw
Polecane do:
A, C, E, B1, B2, PP
Składniki mineralne:
wapń, fosfor, potas, sód, żelazo i siarka
Smak:
ostry, wyrazisty, intensywny
Zastosowanie:
doskonałe do zup, surówek, sałatek, ale też jako element dekoracyjny, czyli przybranie wielu potraw
Polecane do:
Dostępne opakowania
pudełko 35 g pudełko 160 g
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze
Witaminy:
A, C, E, B1, B2, PP
Składniki mineralne:
wapń, fosfor, potas, sód, żelazo i siarka
Smak:
ostry, wyrazisty, intensywny
Zastosowanie:
doskonałe do zup, surówek, sałatek, ale też jako element dekoracyjny, czyli przybranie wielu potraw
Polecane do: