Jarmuż
Kiełki jarmużu podobnie jak brokułu, są źródłem sulforafanu - antynowotworowego przeciwutleniacza, który może uchronić m.in. przed rakiem prostaty, płuc i jelita grubego. Ponadto zawierają więcej przyswajalnego wapnia niż krowie mleko, a w zawartości witaminy C przewyższa je tylko papryka i natka pietruszki.

Jedna z najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie. Poddawana obróbce termicznej traci swoje cenne właściwości, dlatego najlepiej spożywać ją w postaci kiełków.
 

Witaminy:
A, C, K
 
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, kwas foliowy, potas, fosfor, miedź, mangan, siarka
 
Smak:
wyrazisty, lekko pikantny, niemal identyczny jak liście
 
Zastosowanie:
doskonałe do białych serów, twarożków, past oraz wiosennych sałatek
 
Polecane do:
Dostępne opakowania
pudełko 50 g
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze

 
Witaminy:
A, C, K
 
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, kwas foliowy, potas, fosfor, miedź, mangan, siarka
 
Smak:
wyrazisty, lekko pikantny, niemal identyczny jak liście
 
Zastosowanie:
doskonałe do białych serów, twarożków, past oraz wiosennych sałatek
 
Polecane do:
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
 
Polityka prywatności
 
© 2022 Pokarm Życia
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl