Fasola Mung
Podobnie jak inne rośliny strączkowe stanowią cenne źródło białka. Zawierają dużą ilość enzymów, niezbędnych roślinom w procesie wzrostu, które wpływają na łatwiejsze przyswajanie białka przez ludzi. Są przy tym lżej strawne niż sama fasola. Polecane wegetarianom w celu uzupełnienia zapotrzebowania na ten składnik. Przyczyniają się także do obniżenia poziomu „złego” cholesterolu LDL, a dzięki zawartości rozpuszczalnego błonnika regulują również ciśnienie krwi.

W kiełkach fasoli Mung jest 300% więcej błonnika niż w dojrzałych fasolkach. Od tysiącleci uprawiane w Chinach, ale ze względu na właściwości odżywcze podbiły również całą Europę.
 

Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
 
Składniki mineralne:
wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź
 
Smak:
przypominają delikatny młody groszek, są soczyste i chrupiące
 
Zastosowanie:
nieodzowny dodatek w potrawach kuchni orientalnej, wybornie smakują również jako jarzynka do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonałe na zimno jak i na gorąco
 
Polecane do:
Dostępne opakowania
pudełko 150 g
worek 1 kg
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze

 
Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
 
Składniki mineralne:
wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź
 
Smak:
przypominają delikatny młody groszek, są soczyste i chrupiące
 
Zastosowanie:
nieodzowny dodatek w potrawach kuchni orientalnej, wybornie smakują również jako jarzynka do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonałe na zimno jak i na gorąco
 
Polecane do:
GOH Sp. z o.o.

Ul. Sulęcińska 1/5,
04-959 Warszawa
Tel. +48 22 872 10 53
Fax. +48 22 872 95 14
e-mail: biuro@goh.com.pl
 
Polityka prywatności
 
© 2022 Pokarm Życia
Dział sprzedaży:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 21
e-mail sprzedaz@goh.com.pl

Dział jakości:
tel. +48 22 872 10 53 wew. 27
e-mail jakosc@goh.com.pl

Dział kadr:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail kadry@goh.com.pl

Dział księgowości:
tel. +48 22 872 09 42
e-mail ksiegowosc@goh.com.pl