Fasola Mung
Podobnie jak inne rośliny strączkowe stanowią cenne źródło białka. Zawierają dużą ilość enzymów, niezbędnych roślinom w procesie wzrostu, które wpływają na łatwiejsze przyswajanie białka przez ludzi. Są przy tym lżej strawne niż sama fasola. Polecane wegetarianom w celu uzupełnienia zapotrzebowania na ten składnik. Przyczyniają się także do obniżenia poziomu „złego” cholesterolu LDL, a dzięki zawartości rozpuszczalnego błonnika regulują również ciśnienie krwi.

Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź
Smak:
przypominają delikatny młody groszek, są soczyste i chrupiące
Zastosowanie:
nieodzowny dodatek w potrawach kuchni orientalnej, wybornie smakują również jako jarzynka do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonałe na zimno jak i na gorąco
Polecane do:

W kiełkach fasoli Mung jest 300% więcej błonnika niż w dojrzałych fasolkach. Od tysiącleci uprawiane w Chinach, ale ze względu na właściwości odżywcze podbiły również całą Europę.
Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź
Smak:
przypominają delikatny młody groszek, są soczyste i chrupiące
Zastosowanie:
nieodzowny dodatek w potrawach kuchni orientalnej, wybornie smakują również jako jarzynka do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonałe na zimno jak i na gorąco
Polecane do:


A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź
Smak:
przypominają delikatny młody groszek, są soczyste i chrupiące
Zastosowanie:
nieodzowny dodatek w potrawach kuchni orientalnej, wybornie smakują również jako jarzynka do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonałe na zimno jak i na gorąco
Polecane do:



Dostępne opakowania
pudełko 150 g
worek 1 kg
worek 1 kg
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze


Witaminy:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne:
wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź
Smak:
przypominają delikatny młody groszek, są soczyste i chrupiące
Zastosowanie:
nieodzowny dodatek w potrawach kuchni orientalnej, wybornie smakują również jako jarzynka do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonałe na zimno jak i na gorąco
Polecane do:








