Soczewica czarna
Zawierają najlepiej przyswajalne przez organizm człowieka białko pochodzenia roślinnego. Są skarbnicą potasu i kwasu foliowego. Zapobiegają nadciśnieniu, anemii i miażdżycy.
Witaminy:
A,C, K, B6
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, miedź
Smak:
Delikatny, trochę mączny
Zastosowanie:
Olbrzymią ich zaletą jest to, że są gotowe do spożycia. Idealnie sprawdzają się w sałatkach, daniach typu Stir Fry, pasztetach, pastach czy zupach.
Polecane do:
Soczewica czarna cechuje się szczególnie niskim indeksem glikemicznym
Witaminy:
A,C, K, B6
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, miedź
Smak:
Delikatny, trochę mączny
Zastosowanie:
Olbrzymią ich zaletą jest to, że są gotowe do spożycia. Idealnie sprawdzają się w sałatkach, daniach typu Stir Fry, pasztetach, pastach czy zupach.
Polecane do:
A,C, K, B6
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, miedź
Smak:
Delikatny, trochę mączny
Zastosowanie:
Olbrzymią ich zaletą jest to, że są gotowe do spożycia. Idealnie sprawdzają się w sałatkach, daniach typu Stir Fry, pasztetach, pastach czy zupach.
Polecane do:
Dostępne opakowania
pudełko 250 g
Warunki przechowywania
przechowywać w temperaturze
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
od + 2 ⁰C do + 8 ⁰C
Wartości odżywcze
Witaminy:
A,C, K, B6
Składniki mineralne:
wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, miedź
Smak:
Delikatny, trochę mączny
Zastosowanie:
Olbrzymią ich zaletą jest to, że są gotowe do spożycia. Idealnie sprawdzają się w sałatkach, daniach typu Stir Fry, pasztetach, pastach czy zupach.
Polecane do: