Kolendra
Pobudza apetyt, przyspiesza wydzielanie soków trawiennych. Ma działanie rozkurczowe, pomaga też obniżyć poziom cholesterolu, dzięki czemu wpływa pozytywnie na układ krążenia.

Smak:
wyrazisty, dość łagodny
Zastosowanie:
liście kolendry ze względu na smak i piękny zielony kolor świetnie sprawdzają się w dressingach, koktajlach, daniach rybnych, mięsnych i warzywnych. Często występują także w azjatyckich bulionach
Polecane do:




Kolendra (Coriandrum sativum) pochodzi z obszarów Azji Zachodniej i Indii, obecnie rośnie w całej Europie. Dorasta do 1 metra wysokości, ma liście nieco podobne do natki pietruszki. Wydziela bardzo silny i charakterystyczny zapach.
Smak:
wyrazisty, dość łagodny
Zastosowanie:
liście kolendry ze względu na smak i piękny zielony kolor świetnie sprawdzają się w dressingach, koktajlach, daniach rybnych, mięsnych i warzywnych. Często występują także w azjatyckich bulionach
Polecane do:





wyrazisty, dość łagodny
Zastosowanie:
liście kolendry ze względu na smak i piękny zielony kolor świetnie sprawdzają się w dressingach, koktajlach, daniach rybnych, mięsnych i warzywnych. Często występują także w azjatyckich bulionach
Polecane do:






Dostępne opakowania
doniczka śr. 8 cm doniczka śr. 12 cm
Warunki przechowywania


Smak:
wyrazisty, dość łagodny
Zastosowanie:
liście kolendry ze względu na smak i piękny zielony kolor świetnie sprawdzają się w dressingach, koktajlach, daniach rybnych, mięsnych i warzywnych. Często występują także w azjatyckich bulionach
Polecane do:





