Pietruszka
Wykazuje działanie antybakteryjne, reguluje oraz wspomaga układ trawienny i moczowy. Dzięki wysokiej zawartości żelaza jest zalecana jako ważny element diety dla osób z anemią. To jednocześnie bogate źródło witaminy C.

Smak:
intensywny, charakterystyczny, delikatnie słodkawy
Zastosowanie:
to świeży i bardzo dekoracyjny dodatek do sałatek, kanapek oraz wielu gotowanych i pieczonych warzyw czy mięs. Idealnie sprawdza się również w koktajlach
Polecane do:


Pietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) to warzywo doskonale znane w polskiej kuchni. Dziko rosnąca w basenie Morza Śródziemnego, obecnie uprawiana niemalże na całym świecie.
Smak:
intensywny, charakterystyczny, delikatnie słodkawy
Zastosowanie:
to świeży i bardzo dekoracyjny dodatek do sałatek, kanapek oraz wielu gotowanych i pieczonych warzyw czy mięs. Idealnie sprawdza się również w koktajlach
Polecane do:



intensywny, charakterystyczny, delikatnie słodkawy
Zastosowanie:
to świeży i bardzo dekoracyjny dodatek do sałatek, kanapek oraz wielu gotowanych i pieczonych warzyw czy mięs. Idealnie sprawdza się również w koktajlach
Polecane do:




Dostępne opakowania
doniczka śr. 8 cm doniczka śr. 12 cm
Warunki przechowywania


Smak:
intensywny, charakterystyczny, delikatnie słodkawy
Zastosowanie:
to świeży i bardzo dekoracyjny dodatek do sałatek, kanapek oraz wielu gotowanych i pieczonych warzyw czy mięs. Idealnie sprawdza się również w koktajlach
Polecane do:



