Trybula
Jest skarbnicą żelaza, potasu i magnezu. Zawiera dużo witaminy C i karotenu, który dobroczynnie wpływa na stan skóry. Herbata z liści pobudza do pracy nerki i przyspiesza przemianę materii. Ma działanie oczyszczające. Olejki eteryczne pomagają przy dolegliwościach trawiennych.
Smak:
delikatny, przypominający anyż i pietruszkę
Zastosowanie:
Świetnie łączy się z cytrusami, jajkami, rybami, szparagami, ziemniakami, łagodnymi serami, burakami, zieloną fasolą i dressingami oraz marynatami na bazie octu
Polecane do:
Stosowana w starożytnym Rzymie jako roślina przyprawowa i lecznicza. W medycynie ludowej herbatę ze świeżych lub suszonych liści trybuli zalecano w wiosennych i jesiennych kuracjach oczyszczających krew.
Smak:
delikatny, przypominający anyż i pietruszkę
Zastosowanie:
Świetnie łączy się z cytrusami, jajkami, rybami, szparagami, ziemniakami, łagodnymi serami, burakami, zieloną fasolą i dressingami oraz marynatami na bazie octu
Polecane do:
delikatny, przypominający anyż i pietruszkę
Zastosowanie:
Świetnie łączy się z cytrusami, jajkami, rybami, szparagami, ziemniakami, łagodnymi serami, burakami, zieloną fasolą i dressingami oraz marynatami na bazie octu
Polecane do:
Dostępne opakowania
doniczka śr. 8 cm doniczka śr. 12 cm
Warunki przechowywania
Smak:
delikatny, przypominający anyż i pietruszkę
Zastosowanie:
Świetnie łączy się z cytrusami, jajkami, rybami, szparagami, ziemniakami, łagodnymi serami, burakami, zieloną fasolą i dressingami oraz marynatami na bazie octu
Polecane do: