Tymianek
Jako roślina lecznicza ma silne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze. Dzięki właściwościom wykrztuśnym jest używany do leczenia chorób gardła.

Smak:
pikantny, wyrazisty i intensywny
Zastosowanie:
jest charakterystyczny dla dań kuchni francuskiej i włoskiej. Przyprawia się nim mięsa i ryby. Stosuje się go również do ciężkich sosów mięsnych oraz ciężkostrawnych zup (np. grochowej)
Polecane do:



Tymianek (Thymus vulgaris L), zwany też macierzanką to roślina pochodząca z basenu Morza Śródziemnego. Posiada bardzo charakterystyczne, podłużne i wąskie liście, podwinięte z obydwu stron. Krzaczki tymianku mogą osiągać wysokość do 30 cm.
Smak:
pikantny, wyrazisty i intensywny
Zastosowanie:
jest charakterystyczny dla dań kuchni francuskiej i włoskiej. Przyprawia się nim mięsa i ryby. Stosuje się go również do ciężkich sosów mięsnych oraz ciężkostrawnych zup (np. grochowej)
Polecane do:




pikantny, wyrazisty i intensywny
Zastosowanie:
jest charakterystyczny dla dań kuchni francuskiej i włoskiej. Przyprawia się nim mięsa i ryby. Stosuje się go również do ciężkich sosów mięsnych oraz ciężkostrawnych zup (np. grochowej)
Polecane do:





Dostępne opakowania
doniczka śr. 8 cm doniczka śr. 12 cm
Warunki przechowywania


Smak:
pikantny, wyrazisty i intensywny
Zastosowanie:
jest charakterystyczny dla dań kuchni francuskiej i włoskiej. Przyprawia się nim mięsa i ryby. Stosuje się go również do ciężkich sosów mięsnych oraz ciężkostrawnych zup (np. grochowej)
Polecane do:




